Pesto brød til ca 10 personer

2 dl mælk

25 g gær

1 1/2 tsk groft salt

1 tsk sukker

2 spsk olivenolie

250 g hvedemel

50 g grahamsmel

Fyld:

5 spsk pesto med basilikum og parmesan fra Nicolas Vahé

125 g frisk mozzarellaost

Varm mælken i en gryde til ca 37 grader. Rør gæren i. Tilsæt salt, sukker, og olivenolie. Tilsæt begge slags mel og ælt indtil dejen er glas og smidig. Sæt dejen til hævning et lunt sted ca 1 time. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul det ud i en rektangel på ca 60×30 cm. smør dejen med pesto og ost. Rul dejen fra den lange side og skær snit i den (se billede). Tvist de to ender sammen. Sæt brødet på en bageplade med bagepapir. Lad den efterhæve ca 1 time. Opvarm ovnen på 250 grader og sænk temperaturen til 200 grader, når du sætter brødet ind. Bag det ca 20 min indtil det er gyldent.

nv_aw16_nv0710_ps nv_aw15_nv0710_pipesto bread